ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ "ευμορφία"

Η “ευμορφία” διαθέτει μία πολυδύναμη ομάδα εξειδικευμένων συνεργατών, ικανών να καλύψουν κάθε ανάγκη, ιατρική ή μη, των ασθενών μας.
Εκτός από τις ιατρικές υπηρεσίες Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής, η Ευμορφία συνεργάζεται με Γενικούς Χειρουργούς εξειδικευμένους στη βαριατρική ιατρική (Παθογόνο Παχυσαρκία) Καρδιολόγους, Ουρολόγους και Παθολόγους, Ενδοκρινολόγους, Διαβητολόγους, Κλινικούς Διατροφολόγους, Ψυχολόγους κ.α..
Σε κάθε περίπτωση η συνεργασία αυτή περιλαμβάνει την αμφίδρομη ενημέρωση και παρακολούθηση του εκάστοτε ασθενή, με τους απαραίτητους για κάθε περίπτωση ιατρούς, έτσι να εξασφαλίζεται η τόσο η συνέχιση του όποιου ιατρικού προγράμματος/ πλάνου ακολουθείτε ήδη, είτε η έγκυρη ανεύρεση πιθανών προβλημάτων υγείας, από την πλευρά της πρόληψης, καθώς και η αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των υπαρχόντων. Δυστυχώς, όπως όλοι ξέρουμε, η παθογόνος παχυσαρκία και το επιπλέον βάρος, συνοδεύονται με μία σωρεία άλλων ασθενειών και κινδύνων τα οποία και οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε.
Η ομάδα των συνεργατών, συμπληρώνεται με τη συμμετοχή, νοσηλευτών, φυσιοθεραπευτών, και αισθητικών για την επιπλέον φροντίδα του ασθενούς και την επιστημονικά άρτια υλοποίηση των αποτελεσμάτων.
Επιπλέον, αναγνωρίζοντας πόσο σημαντική είναι η άσκηση, όχι μόνο για τους ασθενής μας άλλα και για όλους μας, τόσο για την απόκτηση των επιθυμητών αποτελεσμάτων όσο και για τη διατήρηση τους έχουμε τη χαρά να συνεργαζόμαστε με ένα από τα μεγαλύτερα γυμναστήρια της Αθήνας, όπου μας δίδεται η δυνατότητα για διαμόρφωση του κατάλληλου για την κάθε περίπτωση και σε συνδυασμό με το ιατρικό ιστορικό του ασθενή μας και τις ιδιαίτερες ανάγκες ή περιορισμούς του, συνδιαμορφώνουμε με τους εξειδικευμένους γυμναστές το κατάλληλο για αυτόν πρόγραμμα.
Κλείνοντας, κρίνεται σκόπιμο να αναφερθεί ότι από την πρώτη επίσκεψη έως και την περίοδο της αποθεραπείας ή ακόμα και μετά από αυτήν εφόσον κριθεί αναγκαίο, προβλέπεται ψυχοκοινωνική και ψυχολογική υποστήριξη του ασθενούς, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει απλά συμβουλευτική και ενδυνάμωση ως την ένταξη του σε συγκεκριμένο θεραπευτικό πλάνο, ανάλογα με τη δική του επιθυμία και τις ιδιαίτερες ανάγκες του.
Κάθε άνθρωπος που απευθύνεται σε εμάς, είτε γιατί θέλει να απαλλαγεί από κάποια ελάχιστα κιλά είτε βρίσκεται αντιμέτωπος με την παθογόνο παχυσαρκία και τις συνέπειες της, λάβει, γιατί αυτό οφείλουμε να κάνομε ως ιατροί και ειδικοί υγείας, αμέριστη υποστήριξη και φροντίδα. Κάθε ασθενής, για οποιοδήποτε λόγο και αν απευθύνεται σε ένα γιατρό, είναι χρέος μας να αντιμετωπίζεται με σεβασμό και διακριτικότητα. Γιατί η εμπιστοσύνη που μας δείχνει είναι για μας η μεγαλύτερη τιμή και ταυτόχρονα η μεγαλύτερη ευθύνη.