ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ

Ένα μεγάλο ποσοστό παχύσαρκων και πρώην παχύσαρκων ασθενών καλούνται να επιλέξουν κάποια επεμβατική μέθοδο προκειμένου να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά και μόνιμα το πρόβλημά τους, είτε αυτό αφορά την αφαίρεση λίπους από μία συγκεκριμένη περιοχή είτε την αντιμετώπιση της περίσσειας δέρματος και τη χαλάρωση, μετά από απώλεια μεγάλου αριθμού κιλών. Συχνά επιλέγεται ο συνδυασμός δύο επεμβάσεων στον ίδιο χειρουργικό χρόνο, ώστε ο ασθενής να υποστεί τη λιγότερη δυνατή ταλαιπωρία σωματικά και οικονομικά.

Σε κάποιες περιπτώσεις η αφαίρεση σημαντικού ποσοστού λίπους, μέσω κάποιας επέμβασης, όπως, για παράδειγμα, αυτής της κοιλιοπλαστικής, λειτουργεί με διττό τρόπο: από τη μία πλευρά αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο πρόβλημα και από την άλλη βοηθάει τον μεταβολισμό, που δεν λειτουργούσε έως τότε ικανοποιητικά λόγω του μεγάλου ποσοστού λίπους, να αρχίσει να λειτουργεί πλέον κανονικά, βοηθώντας τον ασθενή να χάσει το απαιτούμενο βάρος.

Στην «Ευμορφία» δεν θέλουμε να αλλοιώσουμε τις φυσικές γραμμές του ασθενούς, αλλά να αναδείξουμε τον καλύτερο εαυτό του, να προσδώσουμε την αρμονία και τη συμμετρία που είτε έχει χάσει με το πέρασμα του χρόνου είτε λόγω κατασκευής δεν είχε ποτέ. Οι ατραυματικές και αναίμακτες χειρουργικές τεχνικές που χρησιμοποιούμε, χωρίς πόνο, χωρίς μελανιές και με απόλυτη ασφάλεια, επιτρέπουν την άμεση κινητοποίηση του ασθενούς και τη σταδιακή επιστροφή του στις δραστηριότητές του, συνήθως λίγες μόνο ημέρες μετά την επέμβαση.

Η αντιμετώπιση της παχυσαρκίας απαιτεί δύναμη και προσήλωση. Κάθε ασθενής που απευθύνεται σε εμάς, είτε βρίσκεται αντιμέτωπος με την παθογόνο παχυσαρκία είτε με τις συνέπειές της, λαμβάνει αμέριστη υποστήριξη και φροντίδα που τόσο το έχει ανάγκη. Από την πρώτη επίσκεψη έως και την περίοδο της αποθεραπείας ή ακόμα και μετά από αυτήν, εφόσον κριθεί αναγκαίο, προβλέπεται ψυχολογική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη του ασθενούς, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει συμβουλευτική και ενδυνάμωση ή ακόμα και την ένταξή του σε συγκεκριμένο θεραπευτικό πλάνο, ανάλογα με την επιθυμία του και τις ιδιαίτερες ανάγκες του.